2273030464 Γοργύρας 25, Καρλόβασι, Σάμου samosolivebenefits@gmail.com
hero image
 
Παραδοσιακά χειροποίητα σαπούνια
Η επιστροφή στην παράδοση καθώς και στα δώρα της γης είναι όσα επιτάσσουν πια οι καιροί μας. Σ’ αυτό οδήγησε κι εμάς η εξερεύνησή μας στο κατώι του προπάππου Νικόλα στην Καστανιά της Σάμου. Οι μικροί θησαυροί που μας αποκαλύφθηκαν εκεί, έγιναν χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας. Μια χειρόγραφη συνταγή για σπιτικό παραδοσιακό σαπούνι, γραμμένη σε κατακίτρινο πλέον χαρτί που κοσμούνταν από περισπωμένες, οξείες και δασείες. Το γοητευτικότερο όλων; η εκτέλεση που συνόδευε την συνταγή με τα μικρά και μεγάλα μυστικά και η φράση «Καλή Επιτυχία» κυκλωμένη στο τέλος της φθαρμένης πια σελίδας. Την επόμενη κιόλας μέρα φτιάξαμε τα πρώτα σαπούνια ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του.

Η επιτυχία του μας αντάμειψε για εκείνη την πολύωρη εξερεύνηση και η χρήση του σαπουνιού μας εξέπληξε ευχάριστα με τα αποτελέσματά του. Αποφασίσαμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε ένα από τα χρυσάφια της Σαμιακής γης το ελαιόλαδο και φυσικά την συνταγή του προπάππου Νικόλα και δημιουργήσαμε χειροποίητο παραδοσιακό σαπούνι ακριβώς όπως εκείνος….. ακριβώς όπως τότε…. Χρησιμοποιήσαμε παρθένο ελαιόλαδο δικής μας παραγωγής από τους οικογενειακούς ελαιώνες στο χωριό Καστανιά της Σάμου αξιοποιώντας με τον τρόπο αυτό το περίσσευμα του ελαιολάδου της προηγούμενης χρονιάς καθώς και βότανα που φύονται στο νησί μας αλλά και αρωματικά έλαια από αυτά.

Τα αγνά υλικά και η υπέροχη αίσθηση που αφήνει αυτό το παραδοσιακό χειροποίητο προιον σε κάθε χρήση του μας παρακίνησαν να το προωθήσουμε στην αγορά για να το δοκιμάσετε κι εσείς…
 
 
 
Avgoustiatis red wine
Χειροποίητο σαπούνι από παρθένο ελαιόλαδο και βιολογικό κόκκινο κρασί , πλούσιο σε ρεσβερατρόλη και πολυφαινόλες , οι οποίες έχουν αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Λόγω των θρεπτικών τους συστατικών ενυδατώνουν και αναπλάθουν το δέρμα και προσφέρουν προστατευτικές ιδιότητες έναντι του περιβάλλοντος και της ρύπανσης. Κατά της αντιγήρανσης και της ακμής.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ
 
 
Avgoustiatis face body scrub soap
Το κόκκινο κρασί είναι το ελιξίριο νεότητας. Είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, η οποία επιμηκύνει τον κύκλο ζωής των κυττάρων του δέρματος. Καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης στο δέρμα και καταπολεμά τις ρυτίδες,τις ελεύθερες ρίζες, αποτοξινώνει, καθαρίζει και μαλακώνει. Παρέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα κουκούτσια σταφυλιού έχουν συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα κουκούτσια έχουν συνθλιβεί για απαλή απολέπιση.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ
 
 
Δενδρολίβανο παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι
Το παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι περιέχει τρίμμα και αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Είναι ιδανικό για τη σωματική κούραση, χαλαρώνει το σώμα και μειώνει τους μυϊκούς πόνους. Λόγο της αντισηπτικής του δράσης προστατεύει την επιδερμίδα από μύκητες, κνησμό, ακμή, εκζέματα και ψωρίαση.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ
 
 
Φλισκούνι παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι
Το παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι περιέχει τρίμμα και αιθέριο έλαιο από φλισκούνι. Έχει υπέροχο άρωμα καθώς και θεραπευτικές ιδιότητες. Ιδανικό για εξανθήματα του προσώπου, για φλεγμωνές, σταματά σκληρώματα και πρηξίματα του κάτω μέρους των ποδιών και δρά κατά της αρθρίτιδας.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ
 
 
Λεβάντα παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι
Παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι με αιθέριο έλαιο λεβάντας και παρθένο ελαιόλαδο. Η λεβάντα με το λουλουδάτο άρωμα είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες. Είναι βότανο αγχολυτικό, καταπραϋντικό και ενισχυτικό του νευρικού συστήματος. Η χρήση της έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ακμή, στις δερματίτιδες.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ
 
 
Λευκό παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι
Το παραδοσιακό χειροποίητο λευκό σαπούνι περιέχει φυσικά έλαια που προστατεύουν το δέρμα και χαρίζουν λάμψη και φρεσκάδα. Το ελαιόλαδο έχει αντισηπτικές ιδιότητες λόγο του φυσικού αντιοξειδωτικού hydroxytyrosol που περιέχει. Ιδανικό για όλες τις χρήσεις.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ
 

 


 



Φυσικό σαπούνι
Υγρό σαπούνι

Φυσικό σαπούνι από αγνό ελαιόλαδο, άοσμο και υποαλλεργικό. Ιδανικό για μωρά, ευαίσθητες και εύθραυστες επιδερμίδες.
Κατάλληλο για ξύρισμα (με πινέλο), αφήνει το δέρμα απαλό χωρίς ερεθισμούς.

Συσκευασία: 250ml & 30ml.